Επίσκεψη της αρχαιολόγου, κ. Άννας Μαραγκού

Η αρχαιολόγος και ιστορικός τέχνης, κ. Άννα Μαραγκού, τίμησε και έδωσε στα παιδιά του σχολείου μας τεράστια χαρά με την παρουσία της. Τα παιδιά της Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξης στις 16 Μαρτίου 2017 είχαν την ευκαιρία να τη συναντήσουν και να κουβεντιάσουν μαζί της θέματα που τους απασχολούν τόσο στο μάθημα της Ιστορίας, όσο και σε άλλα μαθήματα. 

Γενικότερα, η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στις δράσεις που ανταποκρίνονται στον 3ο υπό έμφαση στόχο της σχολικής χρονιάς 2016-2017, ο οποίος θεματολογικά κινείται στη γνωριμία και την εκτίμηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Η παρουσία της κ. Μαραγκού ανταποκρινόταν απόλυτα στους ειδικούς στόχους που έθεσε το σχολείο μας για το θέμα αυτό. Ο πολιτισμός του τόπου μας, όπως ξεδιπλώνεται σε διαφορετικές ιστορικές περιόδους και όπως γεωγραφικά εκτείνεται, με την παρουσία κυπριακών εκθεμάτων, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ζωντάνεψε εμπρός στα παιδιά, τα γέμισε ενθουσιασμό, χαρά, ενδιαφέρον και συγκίνηση, μέσα από τις γλαφυρές αφηγήσεις και περιγραφές της κ. Μαραγκού.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά της Γ' τάξης άκουσαν την κ. Μαραγκού να τους μιλά για την αρχαία Έγκωμη, της εποχής του χαλκού. Τα παιδιά της Δ' τάξης ασχολήθηκαν με τις ανασκαφές στους τάφους της Σαλαμίνας και τα ταφικά έθιμα, όπως και με την εποχή του Ονήσιλου. Η Ε' τάξη άκουσε για τα κάστρα του Πενταδακτύλου και η Στ' τάξη εντυπωσιάστηκε με απίστευτες ιστορίες αρχαιοκαπηλίας που διενεργήθηκαν στο νησί μας κατά την εποχή της Τουρκοκρατίας και μέχρι το 1928, που έγινε η πρώτη επιστημονική αρχαιολογική ανασκαφή.