1η Απριλίου 1955 - Εορταστικές δράσεις

Οι εορταστικές εκδηλώσεις στο σχολείο μας για την 1η Απριλίου 1955 ξεκίνησαν με πρόσκληση της Φιλαρμονικής της Αστυνομίας Κύπρου στο σχολείο μας. Η Φιλαρμονική αποδέχθηκε την πρόσκληση και ήρθε στο σχολείο μας στις 29 Μαρτίου 2017.

Αρχικά παρουσίασαν στα παιδιά τα μουσικά όργανα από τα οποία αποτελείται η φιλαρμονική και στη συνέχεια εκτέλεσαν με αριστοτεχνικό τρόπο επετειακά τραγούδια της 1ης Απριλίου. Ήταν μια ιδιαίτερα αξιόλογη παρουσίαση, η οποία άφησε άριστες εντυπώσεις σε παιδιά και εκπαιδευτικούς.

 

Στο σχολείο μας στις 30 Μαρτίου 2017 προσκλήθηκε και φιλοξενήθηκε από τα παιδιά της Β' και Γ' τάξης ο αγωνιστής της ΕΟΚΑ, κ. Γιώργος Ασσιώτης. Ο κ. Ασσιώτης είναι και παππούς παιδιού του σχολείου μας. Μίλησε στα παιδιά για τις αναμνήσεις του από τον αγώνα και μοιράστηκε μαζί τους πολλές από τις εμπειρίες και τα συναισθήματά του.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με σεβασμό τον κ. Ασσιώτη και οι απορίες τους έπεφταν βροχή. Η εμπειρία των παιδιών από τη συνομιλία με τον κ. Ασσιώτη ήταν ιδιαίτερα πολύτιμη.

Στις 31 Μαρτίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις την εθνική επέτειο της 1ης Απριλίου 1955 και του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα της ΕΟΚΑ. Η μέρα άρχισε με επίσημη έπαρση της ελληνικής και κυπριακής σημαίας. Στη συνέχεια τα παιδιά των τμημάτων Δ'2 και Ε'1 παρουσίασαν ένα άρτιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα, μέσα από το οποίο τραγούδησαν, απάγγειλαν, αφηγήθηκαν, απέδωσαν θεατρικές εικόνες από την εποχή του Αγώνα της ΕΟΚΑ. Τα παιδιά με τη σοβαρότητα, την εθνική τους περηφάνια,  τη συναίσθηση της ιστορικής τους ευθύνης συγκίνησαν το κοινό, παιδιά και γονείς, που παρακολούθησαν με ουσιαστικό ενδιαφέρον όλη την εκδήλωση.