Πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης των παιδιών της Στ' τάξης στο Γυμνάσιο

Το Δημοτικό Σχολείο, όπως και το Γυμνάσιο, συμβάλλουν μέσα από τις δραστηριότητές τους στην ομαλή ένταξη των παιδιών της Στ' τάξης στο Γυμνάσιο.

Το άγχος των παιδιών για την αλλαγή αυτή, μπορεί να δώσει τη θέση του στη δημιουργική ανυπομονησία για τη σημαντική αυτή αλλαγή στη ζωή των παιδιών, αφού η έναρξη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης συνυπάρχει με το βήμα προς την εφηβεία και τον αποχαιρετισμό της γλυκιάς και τρυφερής παιδικής ηλικίας.

Το δημοτικό σχολείο, μέσα από τις καθημερινές δραστηριότητες, επιχειρεί να προετοιμάσει τα παιδιά σε τρόπους εργασίας που βρίσκονται πιο κοντά στη φιλοσοφία του Γυμνασίου, να τους επιφορτίσει με ευθύνες και καθήκοντα, που αντιστοιχούν σε όλα όσα τους περιμένουν την επόμενη σχολική χρονιά.

Μια βαλίτσα μας ''ταξιδεύει'' στο Γυμνάσιο

Το Γυμνάσιο Λατσιών έχει ετοιμάσει την ''βαλίτσα'' που ''ταξιδεύει'' τα παιδιά στο Γυμνάσιο με όλα τα διδακτικά βιβλία που θα δοθούν στα παιδιά της Α' τάξης. Η βαλίτσα αυτή έμεινε στο σχολείο μας για μια εβδομάδα, κατά την οποία τα παιδιά περιεργάστηκαν τα βιβλία του Γυμνασίου και συζήτησαν στην τάξη για τα γνωστικά αντικείμενα που θα διδαχθούν κατά την επόμενη χρονιά. 

Είχαν, επίσης, την ευκαιρία να διαβάσουν επιστολές παιδιών που φοιτούν ακόμη στο Γυμνάσιο, μεταφέροντας τα δικά τους μηνύματα στα παιδιά.

Επίσκεψη στο Γυμνάσιο Λατσιών

Στις 3 Μαΐου 2017 τα παιδιά της Στ' τάξης επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Λατσιών, όπου έτυχαν θερμής υποδοχής από το προσωπικό και τους μαθητές/μαθήτριες του σχολείου. Ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου και στη συνέχεια παρακολούθησαν μαθήματα σε τμήματα της Α' τάξης του σχολείου. Ενημερώθηκαν, επίσης, για τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου, τους κανονισμούς και τη νέα αρχή που τους περιμένει.

Τα παιδιά έλυσαν απορίες και συζήτησαν θέματα που τους απασχολούσαν. Το άγχος, το οποίο δήλωναν ως το επικρατέστερο συναίσθημά τους για την αλλαγή αυτή, έδωσε τη θέση του στη δημιουργική ανυπομονησία, στη χαρά του να μεγαλώνεις και να παίρνεις την ευθύνη της ζωής σου στα χέρια σου. Η επίσκεψή μας πλούτισε τα συναισθήματα των παιδιών και τα τύλιξε μέσα στη ζεστασιά της ανθρώπινης υποδοχής. 

 

 

Ενημερωτική Συνάντηση για τους Γονείς στο Γυμνάσιο

Το Γυμνάσιο Λατσιών διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση για τους γονείς των παιδιών που θα φοιτήσουν κατά την επόμενη σχολική χρονιά (2017-2018) στην Α'  τάξη. Οι γονείς, αφού παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για την ομαλή μετάβαση των παιδιών από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο, θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν και να λύσουν απορίες.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 17 Μαΐου 2017, στις 08:15. 

Πρόσκληση για την ενημερωτική συνάντηση στο Γυμνάσιο Λατσιών.