ΤΕΛΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΙ ΤΕΛΕΤΗ ΑΠΟΦΟΙΤΗΣΗΣ

Στις 07 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε σε κλίμα συγκίνησης και χαράς η Τελική Γιορτή και Τελετή Αποφοίτησης των παιδιών της Στ' τάξης του σχολείου μας.

Η γιορτή ξεκίνησε στις 7:00 μ.μ. με τους χαιρετισμούς της διευθύντριας, κ. Φωτεινής Κανέλλου, και της προέδρου του Συνδέσμου Γονέων, κ. Τώνιας Αναστασίου.

Στο καλλιτεχνικό μέρος της εκδήλωσης τα παιδιά της Στ' τάξης παρουσίασαν το θεατρικό έργο ''Θησαυροί εν δράσει'', το οποίο πραγματεύεται την παρουσία των κυπριακών αρχαιοτήτων σε μουσεία του εξωτερικού. Τα ''αγάλματα'' στο Μητροπολιτικό Μουσείο Τέχνης της Νέας Υόρκης, όπως και στο Μουσείο Αρχαιοτήτων της Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής της Στοκχόλμης, ''ξεδίπλωσαν'' τις ιστορίες τους ως ''πρόσφυγες'' ή ''μετανάστες'', μαζί με τους προβληματισμούς τους για την επιστροφή στην πατρίδα. Το έργο γράφτηκε και παρουσιάστηκε, ως μία από τις δράσεις του σχολείου, για τον τρίτο υπό έμφαση στόχο της φετινής χρονιάς, που έθεσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Το τελετουργικό μέρος άρχισε με την προβολή μια μικρής ταινίας, που παρουσίαζε τη δράση των παιδιών της Στ' τάξης κατά τη φετινή σχολική χρονιά.

Στη συνέχεια έγινε η παρουσίαση των αποφοίτων και η απονομή αναμνηστικών δώρων από τον Σύνδεσμο Γονέων και από έναν ευεργέτη του σχολείου.

Η εκδήλωση έκλεισε σε κλίμα ενθουσιασμού με παραδοσιακούς χορούς.