Θεατρική Αγωγή στην Δ' τάξη

Στις 12 Μαΐου 2017 τα παιδιά της Δ' τάξης προσκάλεσαν και φιλοξένησαν στην τάξη τους την ηθοποιό Φάνη Πέτσα, η οποία μέσα από ενδιαφέρουσες διαδραστικές δραστηριότητες τα ''μύησε'' στον κόσμο του αρχαίου δράματος και του σύγχρονου θεάτρου.

Τα παιδιά της Δ' τάξης, στις 02 Ιουνίου 2017, προσκάλεσαν στην τάξη τους τη θεατρική συγγραφέα και σεναριογράφο Δέσποινα Πυρκεττή, η οποία εξήγησε στα παιδιά πώς ετοιμάζεται ένα τηλεοπτικό σενάριο. 

Η συμμετοχή των παιδιών στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου στις 07 Ιουνίου 2017, ενίσχυσε τα παιδιά με ανεπανάληπτες εμπειρίες σε σχέση με την θεατρική τέχνη και πράξη. Τα παιδιά της Δ' τάξης είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν αρχικά στους χώρους του Θεατρικού Μουσείου Κύπρου, μέσα από μια ενεργητική διαδικασία, η οποία περιελάμβανε παρατήρηση, παροχή πληροφοριών, θεατρικές δραστηριότητες και χρήση διαδραστικών εφαρμογών. Στη συνέχεια τα παιδιά ενεπλάκησαν στην θεατρική πράξη, δοκιμάζοντας κοστούμια και στήνοντας τη δική τους δημιουργική ''παράσταση''. Είχαν ακόμα την ευκαιρία να κατασκευάσουν τα δικά τους θεατρικά καπέλα. Το πρόγραμμα χάρισε στα παιδιά στιγμές ενθουσιασμού, έδωσε ευκαιρίες συνεργατικής μάθησης και δημιουργικής έκφρασης.