Επίσκεψη Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού

Στις 18 Σεπτεμβρίου 2017, στις 8:00 π.μ. τα παιδιά και το προσωπικό του Δημοτικού Σχολείου Λατσιών Α' υποδέχτηκαν στους χώρους της σχολικής μονάδας τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, κ.  Κώστα Καδή, μαζί με την ομάδα που τον συνόδευε από το υπουργείο. Στη συνάντηση συμμετείχε η οικεία επιθεωρήτρια του σχολείου μας, ο πρόεδρος και μέλη της Σχολικής Εφορείας Λατσιών και η πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, κ. Ντώνια Αναστασίου.

Η διευθύντρια καλωσορίζοντας τους φιλοξενούμενους, έκανε τις αναγκαίες συστάσεις στα παιδιά και στη συνέχεια έδωσε τον λόγο σε εκπροσώπους των παιδιών. Τα παιδιά καλωσόρισαν τον υπουργό στο σχολείο, μίλησαν για τις εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές, εθελοντικές και άλλες δράσεις που αναπτύσσουν και αιτήθηκαν καλύτερων συνθηκών μάθησης με εγκατάσταση συστημάτων κλιματισμού.

Ο Υπουργός απάντησε στα παιδιά, δηλώνοντας αρχικά την ιδιαίτερα χαρά, που βρέθηκε στο σχολείο μας, αφού πέρα από τη θετική διάθεση, που εισέπραξε, ξύπνησαν μέσα του και αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία. Διαβεβαίωσε τα παιδιά για τις προθέσεις του Υπουργείου Παιδείας, να επιληφθεί του αιτήματός τους στο μέλλον. Η αρχή θα γίνει με την εγκατάσταση φωτοβολταΐκών συστημάτων στις οροφές των σχολείων, ώστε να εξασφαλιστεί μέρος του αναγκαίου ηλεκτρισμού.

Τα παιδιά έκλεισαν τη συνάντηση με τραγούδι!

Ακολούθησε συνάντηση του Υπουργού και της ομάδας του με το διδακτικό προσωπικό του σχολείου. Συζήτησε μαζί τους θέματα που τους απασχολούν τόσο σε εκπαιδευτικά θέματα, όσο και σε θέματα υλικοτεχνικής υποδομής. Είχαν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους τόσο η πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, όσο και ο πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας.

Η επίσκεψη του Υπουργού ολοκληρώθηκε γύρω στις 9:00 π.μ.