Γνωριμία με τα αθλήματα του νερού για την Στ' τάξη

Τα δυο τμήματα της Στ' τάξης γεμάτα ενθουσιασμό και αγωνία βρέθηκαν στην παραλία της Αγίας Τριάδας στον Πρωταρά στις 24 Οκτωβρίου 2017 για να μετέχουν στο πρόγραμμα ''Γνωριμία με τα αθλήματα του νερού''. Το πρόγραμμα, μολονότι οργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και τις Ομοσπονδίες των διαφόρων αθλημάτων, για τα παιδιά της Ε' τάξης πια, το σχολείο μας ζήτησε να μετέχει και με τα παιδιά της Στ' τάξης. Η οικονομική συμβολή του Συνδέσμου Γονέων ήταν σημαντική στην υλοποίηση του προγράμματος, παράλληλα με τη θετική συνεργασία των διοργανωτών.

Τα παιδιά μας βρέθηκαν με τα παιδιά της Στ' τάξης του Δημοτικού Σχολείου της Ανθούπολης και χωρισμένα σε 6 μεικτές ομάδες, είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθλήματα που γίνονται στο νερό ή στην παραλία. Ο ενθουσιασμός ήταν εμφανής!

Τα παιδιά δοκίμασαν το άθλημα του κανόε-καγιάκ, της ιστιοπλοΐας, της αγωνιστικής κολύμβησης, της πετόσφαιρας παραλίας (beach volley), της αντισφαίρισης παραλίας (beach tennis) και ενός συναγωνιστικού παιχνιδιού δεξιοτήτων στην άμμο.

Ένιωσαν ανεπανάληπτη χαρά όταν βούτηξαν στα ήρεμα νερά και έπαιξαν ελεύθερα εκεί... πάντα με τη συνοδεία και την αυστηρή επιτήρηση των εκπαιδευτικών. Τα ίδια τα παιδιά απέδειξαν την εκτίμησή τους και τη χαρά τους με την άψογη συμπεριφορά τους και το θετικό πνεύμα συνεργασίας που επέδειξαν. Ίσως, όμως, είχε και τη συμμετοχή της η πανέμορφη ειδυλλιακή φύση του τοπίου, η οποία ενέπνεε γαλήνη, θετική διάθεση, χαρά!!!...

Τι κι αν ο Οκτώβρης μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες.... Η υπέροχη θάλασσα της Κύπρου μας είναι πάντα εκεί και μας υποδέχεται με αγάπη!