Εορτασμοί για την 28η Οκτωβρίου 1940

Στις 27 Οκτωβρίου 2017 στο σχολείο μας διοργανώθηκε ο εθνικός εορτασμός για την 28η Οκτωβρίου 1940 και το ηρωικό ΟΧΙ των Ελλήνων στις ιταλικές δυνάμεις.

Η μέρα ξεκίνησε με έπαρση των σημαιών και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των μαθητών του σχολείου για τον καθιερωμένο εθνικό εορτασμό. Το συντονισμό και τη διοργάνωση της εκδήλωσης ανέλαβαν τα παιδιά του τμήματος Στ'1 με τη δασκάλα τους. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάγνωση του μηνύματος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού και τα δροσερά τραγούδια της χορωδίας - ορχήστρας της Στ' τάξης.

Τα παιδιά του Στ'1, αφού παρουσίασαν, τα σχετικά ιστορικά γεγονότα, στη συνέχεια με μικρές θεατρικές σκηνές ζωντάνεψαν ανθρώπινες ιστορίες από την εποχή του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Ελλάδα. Μέσα από αυτές φάνηκε ο ανθρώπινος ηρωισμός, η αγωνία, ο πόνος, ο ενθουσιασμός, η επιμονή, η φιλοπατρία, η ανθρωπιά... όλα τα πρόσωπα των ανθρώπων σε ένα πόλεμο. Τα παιδιά του σχολείου έδωσαν έμπρακτα την επιβράβευσή τους στα παιδιά του Στ'1, αφού παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσοχή όλα όσα διαδραματίζονταν στη σκηνή, παίρνοντας τα μηνύματα της ημέρας.

Η γιορτή ολοκληρώθηκε με τον Εθνικό Ύμνο και ένα μεγάλο μπράβο στα παιδιά-διοργανωτές και στα παιδιά-θεατές.