Χριστούγεννα 2017

Ο Άη Βασίλης επισκέπτεται το σχολείο μας

Στις 22 Δεκεμβρίου 2017 ο Άη Βασίλης καταφθάνει στο σχολείο μας και τα παιδιά τρέχουν να τον προϋπαντήσουν με ενθουσιασμό. Μοιράζει δώρα σε όλα τα παιδιά και κάνει στις τάξεις κληρώσεις δώρων.

Κάλαντα από τα παιδιά της Στ' τάξης

Τα παιδιά της Στ' τάξης συνοδευόμενα από τον δάσκαλο μουσικής και τις υπεύθυνες δασκάλες τους επισκέφθηκαν διάφορα σημεία των Λατσιών όπου τραγούδησαν τα κάλαντα. Πρώτος σταθμός το Κέντρο Αποκατάστασης ''MATERIA". Κάποια παιδιά μάλιστα μοίρασαν ευχετήριες κάρτες στους ηλικιωμένους στο χώρο.

Στη συνέχεια τραγούδησαν τα Κάλαντα στο κατάστημα της Κεντρικής Συνεργατικής Τράπεζας και στον Δήμο Λατσιών. Μετέφεραν με το δικό τους τρόπο το μήνυμα των Χριστουγέννων.

Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι Αγάπης (14 και 15 Δεκεμβρίου 2017)

Το σχολείο μας διοργάνωσε και φέτος, όπως και τα προηγούμενα χρόνια το Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι Αγάπης με φιλανθρωπικό και παράλληλα οικολογικό χαρακτήρα. Τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να φέρουν στο σχολείο μεταχειρισμένα, αλλά σε άριστη κατάσταση, παιχνίδια, βιβλία και άλλα αντικείμενα για να διατεθούν προς πώληση. Επίσης, παιδιά και φίλοι του σχολείου, έσπευσαν και δημιούργησαν πρωτότυπες κατασκευές για τον πιο πάνω σκοπό, ενώ ένα τμήμα της Ε' τάξης παρασκεύασε μπισκότα.

Τα παιδιά του τμήματος Στ'1, όπως και τα μέλη του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου ανέλαβαν υπεύθυνα την τιμολόγηση των προϊόντων, την ταξινόμησή τους και την τοποθέτησή τους στο χώρο. Επίσης, λειτούργησαν ως πωλητές, διαφημιστές και ταμίες για τη δράση αυτή. Τόσο τα υπεύθυνα παιδιά, όσο και οι αγοραστές - πελάτες προσέφεραν με ενθουσιασμό και ιδιαίτερη χαρά. Αυτή η αγάπη, με την οποία έδρασαν έφερε και το ιδανικό αποτέλεσμα, την πώληση όλων των προϊόντων και τη συλλογή ενός ποσού για την ενίσχυση απόρων παιδιών.

Τελικά, η αγάπη με την οποία προσφέρεις είναι η πηγή της ουσιαστικής ευτυχίας!

 

Χριστουγεννιάτικη γιορτή (10 Δεκεμβρίου 2017)

Στις 10 Δεκεμβρίου 2017 το σχολείο μας κυριεύθηκε από το Πνεύμα των Χριστουγέννων, αφού στις 12:00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του σχολείου μας στην Αίθουσα Εκδηλώσεων ''Ανδρέας Προδρόμου'', ακολούθησαν στην εσωτερική αυλή του σχολείου χριστουγεννιάτικα τραγούδια και ο Σύνδεσμος Γονέων οργάνωσε το δικό του χριστουγεννιάτικο πανηγύρι.

Τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί της Α', Β' και Γ' τάξης παρουσίασαν το έργο "Το όνειρο της Αγγελικής" μέσα από το οποίο η μικρή Αγγελική, αφού στόλισε το δέντρο της, άκουσε και τραγούδησε τα κάλαντα, βρέθηκε σαν να 'ταν ''του στάβλου έν' άχυρο'' στη σκηνή της Γέννησης του Κυρίου. Ακολούθως βρέθηκε στο παλάτι του γερο-Χρόνου, ο οποίος δυσκολεύοταν ν' αποχωριστεί το στέμμα του, μέχρι που πείσθηκε πως θα 'πρεπε να παραδώσει την ευθύνη στον νεότερο χρόνο και τις θετικές σκέψεις κι ευχές για ένα καλύτερο αύριο. Η Αγγελική ξυπνώντας έδωσε τις δικές της χριστουγεννιάτικες ευχές!

Τα παιδιά της Γ', Δ', Ε' και Στ' τάξης μετέχοντας στη χορωδία και ορχήστρα του σχολείου σκόρπισαν τον ενθουσιασμό, τη χαρά και την αγάπη τους στην αυλή του σχολείου με τα τραγούδια τους, παρέα με τους γονείς, που οργάνωσαν πολλές και διαφορετικές δράσεις για να προσφέρουν τις δικές τους πινελιές αγάπης σε όλον τον κόσμο. 

Το πανηγύρι του Συνδέσμου Γονέων, άρτια οργανωμένο και με πρωτότυπες δράσεις, μολονότι έχει στόχο τη συλλογή χρημάτων για τις ανάγκες των άπορων οικογενειών του σχολείου, όπως και του ίδιου του σχολείου, πρώτιστα έδωσε στον κόσμο πάρα πολλά!!!

Αξίζουν αναρίθμητες ευχαριστίες και συγχαρητήρια σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που εργάστηκαν τόσο σκληρά για μια τόσο ξεχωριστή μέρα!!!! Το πρώτο και μεγαλύτερο μπράβο, βέβαια, ανήκει στα υπέροχα παιδιά του σχολείου μας!