Φιλαναγνωσία

Μια συγκέντρωση στο χώρο της αίθουσας πολλαπλής χρήσης έδωσε το επίσημο σύνθημα για την έναρξη του δεκαπενθημέρου φιλαναγνωσίας (23 Ιανουαρίου 2017 - 3 Φεβρουαρίου 2017).

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις για τους Τρεις Ιεράρχες, ποιήματα για το βιβλίο και τη μόρφωση και τη βράβευση παιδιών που ξεχώρισαν για την ανθρωπιστική τους δράση.

Συγκέντρωση - Εκδήλωση έναρξης δεκαπενθημέρου φιλαναγνωσίας (24 Ιανουαρίου 2017).

 

Σταθμός Ανάγνωσης Παραμυθιών

Παιδιά της Στ' τάξης διαβάζουν παραμύθια σε μικρότερα παιδιά κατά τη διάρκεια του β' διαλείμματος.

 

Έκθεση Βιβλίου (26 και 27 Ιανουαρίου 2017)

Ο Σύνδεσμος Γονέων σε συνεργασία με το Βιβλιοπωλείο "ΠΑΡΓΑ" διοργάνωσε έκθεση βιβλίου στο σχολείο μας. Τα παιδιά αυτές τις δυο μέρες είχαν την ευκαιρία να περιδιαβάσουν στον κόσμο των βιβλίων και να κάνουν τις δικές τους επιλογές για να παραγγείλουν. 

 

Η συγγραφέας Μαρίνα Φιλίππου με τα παιδιά της Β' και Γ' τάξης (27 Ιανουαρίου 2017)

Η συγγραφέας Μαρίνα Φιλίππου οργάνωσε δημιουργικές δραστηριότητες με τα παιδιά της Β' και Γ' τάξης με θέμα την αγάπη για το βιβλίο και τα γράμματα. Τα παιδιά συμμετείχαν με μεγάλο ενθουσιασμό σε όλες τις δραστηριότητες.

 

Η συγγραφέας Άννα Κουππάνου με τα παιδιά της Στ', της Δ' τάξης (14 Φεβρουαρίου 2017), όπως και της Α' τάξης (09 Ιουνίου 2017)

Η συγγραφέας Άννα Κουππάνου κατά την επίσκεψή της στο σχολείο μας οργάνωσε εργαστήρια δημιουργικής γραφής με τα παιδιά της Στ' και της Δ' τάξης. Τα παιδιά συμμετείχαν στις δραστηριότητες σε κλίμα ενθουσιασμού και χαράς! 

 

 

Γονείς και παιδιά του Ε'2 σε δράσεις φιλαναγνωσίας (03 Μαρτίου 2017)

Η εκπαιδευτικός του τμήματος Ε'2 προσκάλεσε τους γονείς των παιδιών στις 03 Μαρτίου 2017 και έδρασαν από κοινού με τα παιδιά τους σε λογοτεχνικά κείμενα, ανακαλύπτοντας την απόλαυση του διαβάσματος και τη χαρά της γνώσης. Αυτό γίνεται ως η απαρχή θετικών στάσεων της κάθε οικογένειας απέναντι στο βιβλίο και στη λογοτεχνία. 

 

Εκδήλωση για τη Φιλαναγνωσία (03 Απριλίου 2017)

Μεταξύ των δράσεων που το σχολείο σχεδίασε και ανέπτυξε για το στόχο της ενίσχυσης της φιλαναγνωσίας ήταν και η προκήρυξη διαγωνισμών. Τα παιδιά, σε εθελοντική βάση, είχαν την ευκαιρία να γράψουν τα δικά τους ποιήματα για το βιβλίο και το διάβασμα, να γράψουν τις δικές τους ιστορίες και παραμύθια σε ελεύθερο θέμα, να σχεδίασουν αφίσες και ζωγραφιές με θέμα το βιβλίο και το διάβασμα. 

Η ανταπόκριση των παιδιών ήταν μεγάλη και συγκινητική. Συμμετείχαν με έργα τους περισσότερα από 100 παιδιά, τα οποία εργάστηκαν με κέφι, χαρά, επιμονή, επιστρατεύοντας όλες τις δημιουργικές τους δυνάμεις. Έτσι το σχολείο διοργάνωσε την εκδήλωση Φιλαναγνωσίας για να επιβραβεύσει όλα αυτά τα παιδιά.

Επιλέγηκε η 3η Απριλίου 2017, η πλησιέστερη ημερομηνία στην Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) για την εκδήλωση. Ως εκ τούτου αρχικά προβλήθηκε η αφίσα της ημέρας και διαβάστηκε το αντίστοιχο μήνυμα. Στη συνέχεια προβλήθηκαν όλα τα βραβευμένα έργα (αφίσες και σχέδια), ενώ δόθηκαν τα βραβεία στα παιδιά (διπλώματα από το σχολείο και δώρα από τον Σύνδεσμο Γονέων). Στις κατηγορίες ποίησης και παραμυθιού τα παιδιά ανάγνωσαν αποσπάσματα από τα λογοτεχνήματά τους, πριν την παραλαβή των βραβείων τους.

Τα παιδιά που δεν διακρίθηκαν πήραν διπλώματα συμμετοχής, ενώ όλες οι εργασίες τοποθετήθηκαν σε πινακίδες του σχολείου, ώστε να προβληθούν.

Ήταν μια μέρα χαράς και γιορτής του βιβλίου και της ανάγνωσης.

Εργασίες παιδιών για τους διαγωνισμούς Φιλαναγνωσίας ... εδώ!

 

Γονείς και Παιδιά του Στ'2 σε δράσεις φιλαναγνωσίας (25 Απριλίου 2017)

Παιδιά και γονείς του τμήματος Στ'2 συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα διδασκαλίας τους για να "παίξουν" με τα λογοτεχνικά βιβλία. Αφού μίλησαν για βιβλία που επιλέγουν και τους λόγους που επιλέγουν συγκεκριμένα βιβλία, στη συνέχεια "έπαιξαν" με βιβλία.

Ακούγοντας αποσπάσματα, προσπάθησαν να υποθέσουν από ποια βιβλία ήταν παρμένα. Στη συνέχεια μετατράπηκαν σε "ντετέκτιβ" και επιχείρησαν να λύσουν όσους περισσότερους γρίφους μπορούσαν για να ανακαλύψουν το βιβλίο που "κρυβόταν" πίσω από τον κάθε γρίφο.

Η δράση, παρόλο που ήταν σύντομη, γέμισε χαρά μικρούς και μεγάλους.