ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑ

Εκδήλωση βραβεύσεων για τους διαγωνισμούς φιλαναγνωσίας

Στις 30 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των παιδιών των οποίων διακρίθηκαν στους διαγωνισμούς φιλαναγνωσίας, που προκήρυξε το σχολείο. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και η επιλογή των πιο αξιόλογων εργασιών ήταν μια διαδικασία δύσκολη για την κριτική επιτροπή.

Όλα τα παιδιά που μετείχαν, πήραν διπλώματα συμμετοχής, ενώ κατά την τελετή βραβεύθηκαν τα παιδιά, τα οποία διακρίθηκαν με ένα τιμητικό δίπλωμα και ένα αναμνηστικό δωράκι, προσφορά του Συνδέσμου Γονέων του σχολείου μας. Απονεμήθηκαν βραβεία στις κατηγορίες:

(α) συγγραφής ιστορίας - παραμυθιού

(β) αφίσας

(γ) ποίησης

(δ) κατασκευής

(ε) σχεδίου

Κατά τη διάρκεια της τελετής, τα παιδιά έδειχναν ιδιαίτερο ενθουσιασμό και χαρά, καταχειροκροτώντας τους συμμαθητές τους, που διακρίνονταν.

Βραβεύτηκαν, επίσης, τα τμήματα τα οποία δημιούργησαν πολλά και ενδιάφεροντα σλόγκαν - συνθήματα για το σχολείο μας, εκφράζοντας μέσα από αυτά το όραμα του σχολείου μας και τις αξίες τις οποίες προάγονται σ' αυτό.

Βραβευθείσες ιστορίες - παραμύθια μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ!

 

Επίσκεψη της Ε' τάξης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λατσιών

Τα παιδιά της Ε' τάξης στις 13 Φεβρουαρίου 2018 επισκέφθηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Λατσιών. Η βιβλιοθοικονόμος μίλησε στα παιδιά για τη λειτουργία της βιβλιοθήκης και τα δικαιώματα που έχουν οι συνδρομητές της. Στη συνέχεια, αφού περιεργάστηκαν τα ράφια και το σύστημα ταξινόμησης των βιβλίων, αξιοποίησαν τα αναγνωστήρια για να μελετήσουν βιβλία. 

 

Επίσκεψη συγγραφέα στις τάξεις

Η βραβευμένη συγγραφέας Μαρία Πιερή-Στασίνου επισκέφθηκε την Δ' τάξη (13/02/2018), την Ε' τάξη (14/02/2018) και την Στ' τάξη (21/02/2018). Η συνάντησή της με τα παιδιά στόχευε στο να εισάξει τα παιδιά στη δημιουργική πορεία που ακολουθεί ένας/μία συγγραφέας και στην καλλιέργεια της αγάπης για τη δημιουργική γραπτή έκφραση και το βιβλίο. Η συνάντηση είχε διαδραστικό χαρακτήρα, αφού τα παιδιά μέσα από θεατρικό παιχνίδι, απόλαυσαν τη συνάντηση με τη συγγραφέα. 

Επίσης, το τμήμα Α'1 στις 22 Φεβρουαρίου 2018, είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τον συγγραφέα και γονέα του σχολείου μας, κ. Κυριάκο Στυλιανού, ο οποίος παρουσίασε στα παιδιά τον τρόπο δημιουργίας ενός βιβλίου.

Στις 14 Μαρτίου 2018, η συγγραφέας Μάρω Κουσιάππα, μπαίνει στις τάξεις Α', Β', Γ' και Δ'1 συζητώντας με τα παιδιά για την αξία του βιβλίου. Τα παιδιά γνωρίζουν τον κόσμο των βιβλίων της συγγραφέως αυτής.

 

Έκθεση βιβλίου 2018

Στις 13 και 14 Φεβρουαρίου λειτουργεί στο σχολείο μας έκθεση βιβλίου, που διοργανώνεται από το Σύνδεσμο Γονέων. Τα παιδιά, όπως και οι γονείς, που θα βρεθούν στο χώρο του σχολείου, θα έχουν την ευκαιρία να δουν την έκθεση και να επιλέξουν τα βιβλία που προτιμούν, παραδίδοντας την παραγγελία με το ακριβές χρηματικό αντίτιμο.

Η παρουσία των παιδιών ανάμεσα στα βιβλία και η δυνατότητα να τα μετροφυλλίσουν, να τα περιεργαστούν είναι εκ των πραγμάτων μια μαθησιακή εμπειρία, μια εσωτερική συνομιλία με τα βιβλία, που ασκεί την κριτική τους σκέψη και καλλιεργεί την αγάπη για το βιβλίο.

 

Έναρξη δεκαπενθημέρου ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ

Στο σχολείο μας διοργανώνεται ένα δεκαπενθήμερο ΦΙΛΑΝΑΓΝΩΣΙΑΣ στο οποίο θα αναπτυχθούν ποικίλες δράσεις σε σχέση με την αγάπη για το βιβλίο και τη μάθηση. Στις 22 Ιανουαρίου 2018 σε ενδοσχολική εκδήλωση κηρύχθηκε η έναρξη αυτών των δράσεων με μια μικρή εκδήλωση εκ μέρους τμημάτων του σχολείου. Η εκδήλωση περιελάμβανε μικρά θεατρικά, παρουσιάσεις, ποιήματα και βραβεύσεις παιδιών που ασχολήθηκαν με τον εθελοντισμό ή και είχαν επιτυχίες σε διάφορους διαγωνισμούς.