Πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης των παιδιών της Στ' τάξης στο Γυμνάσιο

Η σχολική μας μονάδα σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Λατσιών επιχειρεί να δώσει ευκαιρίες στα παιδιά της Στ΄ τάξης, ώστε η μετάβασή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση να γίνει όσο το δυνατόν ομαλότερα.

Σε συνάντηση της διεύθυνσης του σχολείου μας με τη διεύθυνση του Γυμνασίου Λατσιών συζητήθηκαν ιδέες, οι οποίες άρχισαν να υλοποιούνται προς διευκόλυνση των παιδιών.

Ήδη, κατά την καθημερινή σχολική εργασία τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με κάποια από τα κείμενα της Α' τάξης του Γυμνασίου, κάνουν διαγωνίσματα σε όλα τα θέματα σε τακτά χρονικά διαστήματα και έχουν ποικιλία υποχρεώσεων. 

Από το σχολείο μας πέρασε η ταξιδιωτική τσάντα ''Το Γυμνάσιο ταξιδεύει'' με τα βιβλία της Α' Γυμνασίου, τα οποία περιεργάστηκαν τα παιδιά και διάβασαν επιστολές παιδιών που φοιτούσαν στο Γυμνάσιο.

Στις 30 Απριλίου επισκέφθηκε το σχολείο μας η φιλόλογος και μητέρα μαθήτριας του σχολείου μας, κ. Χριστιάνα Γεωργίου, η οποία παρέδωσε ένα εισαγωγικό μάθημα Αρχαίας Ελληνικής Γλώσσας στα παιδιά, φέρνοντάς τα σε επαφή με ένα από τα καινούρια θέματα που θα διδαχθούν στο Γυμνάσιο. Η πρώτη επαφή ήταν ιδιαίτερα θετική.

Στις 04 Μαΐου φιλοξενήθηκε στο σχολείο μας ο καθηγητής γαλλικής γλώσσας, κ. Τρύφωνας Τρύφωνος, ο οποίος έφερε τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τη γαλλική γλώσσα. Τα παιδιά μέσα από χαρούμενες δραστηριότητες έμαθαν να βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις της γαλλικής γλώσσας.

Στις 11 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η μέρα γνωριμίας με το Γυμνάσιο Λατσιών. Τα παιδιά μας κατά την επίσκεψή τους δέχτηκαν το θερμό καλωσόρισμα της υπεύθυνης Βοηθού Διευθύντριας, μπήκαν σε τάξεις και παρακολούθησαν μαθήματα και ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας του Γυμνασίου  από υπεύθυνη εκπαιδευτικό. Κατά την ενημερωτική συνάντηση παρευρέθηκαν και έλυσαν απορίες στα παιδιά μας και περσινοί μαθητές/μαθήτριες του σχολείου μας, που φέτος φοιτούν στην Α' Γυμνασίου. Στην αίθουσα Οικιακής Οικονομίας τα παιδιά κεράστηκαν από τις υπεύθυνες καθηγήτριες και συνάντησαν τη διευθύντρια του Γυμνασίου, κ. Χρυστάλλα Παντελή, με την οποία συνομίλησαν. Για τα παιδιά μας ήταν μια ιδιαίτερα θετική εμπειρία. Κατά την αποχώρηση από το Γυμνάσιο τα παιδιά εξέφρασαν την επιθυμία τους να γυρίσουν και πάλι εκεί για να φοιτήσουν. Το προσωπικό του σχολείου μας, θα ήθελε να εκφράσει τις ευχαριστίες του στη διεύθυνση και το προσωπικό του Γυμνασίου τόσο για τη θερμή φιλοξενία, όσο και για τις επιπρόσθετες δράσεις που συμπεριέλαβαν φέτος στο πρόγραμμά τους, ώστε η μετάβαση των παιδιών μας στο Γυμνάσιο να γίνει ομαλά και σε θετικό κλίμα.