Εκπαιδευτική και Ψυχαγωγική Εκδρομή Β' τριμήνου (2018)

Στις 02 Μαΐου 2018, και μετά από αλλεπάλληλες αναβολές λόγω άσχημων καιρικών συνθηκών, πραγματοποιήθηκε η εκπαιδευτική και ψυχαγωγική εκδρομή του σχολείου μας για το β' τρίμηνο.

Τα παιδιά με ιδιαίτερο ενθουσιασμό μετείχαν ενεργά στο εκπαιδευτικό μέρος της εκδρομής, κατά το οποίο είχαν την ευκαιρία επίσκεψης σε χώρους, που είχαν κάποια σύνδεση με όλα όσα μαθαίνουν και στο σχολείο. Συγκεκριμένα, 

  • τα τμήματα της Α' τάξης είχαν επισκεφθεί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο χώρο του εργοστασίου Carlsberg
  • τα τμήματα Β' και Γ' τάξης επισκέφθηκαν την εκκλησία του Αγίου Αλεξάνδρου και το ίδρυμα αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής στον Κόρνο. 
  • τα τμήματα της Δ΄ τάξης περιηγήθηκαν στο αρχαιολογικό μουσείο και τον αρχαιολογικό χώρο του Αρχαίου Ιδαλίου
  • τα τμήματα της Ε' τάξης επισκέφθηκαν το εγκαταλελειμμένο τουρκοκυπριακό χωριό, με φράγκικες ρίζες, τον Άγιο Σωζόμενο, όπου είχαν και την ευκαιρία να ανέβουν στο σπήλαιο - ναό όπου μόνασε ο Άγιος και τάφηκε.
  • τα τμήματα της Στ' τάξης στο αιολικό πάρκο Αγίας Άννας κάτω από μια ανεμογεννήτρια ενημερώθηκαν για την αιολική ενέργεια και τον τρόπο λειτουργίας του πάρκου.

Κατά το ψυχαγωγικό μέρος της εκδρομής τα παιδιά έφαγαν, έπαιξαν, κουβέντιασαν, διασκέδασαν στο εστιατόριο ''Ευκάλυπτοι'' στο Δάλι.