Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού

Τα παιδιά της Στ' τάξης του σχολείου μας μετέχουν στο πρόγραμμα, που γίνεται από τον ΚΟΤ σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, ''Νεαροί Πρεσβευτές Τουρισμού''. 

Λειτουργοί του ΚΟΤ επισκέφθηκαν στις 27 Νοεμβρίου 2018 το σχολείο μας και μέσα από μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση συζήτησαν με τα παιδιά την σημασία και την αξία του τουρισμού για τον τόπο μας, τα είδη του τουρισμού που προωθούνται, τα στοιχεία που οι ντόπιοι θα πρέπει να προσέξουν, ώστε ο τουρισμός της Κύπρου να διατηρηθεί και να αυξηθεί.

Στις 28 Νοεμβρίου 2018 τα παιδιά της Στ' τάξης είχαν τη θαυμάσια ευκαιρία να μετέχουν σε μια οργανωμένη ξενάγηση από συνεργάτες του ΚΟΤ στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στους χώρους του εργοστασίου Carlsberg, όπως και στο Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο και Αρχαιολογικό Χώρο του Ιδαλίου. Οι ξεναγήσεις ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες και κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τα ποικίλα είδη χλωρίδας και πανίδας, τόσο ενδημικά, όσο και από άλλες περιοχές, εντυπωσίασαν τα παιδιά. Μεταφέρθηκαν νοερά στον σχηματισμό της Κύπρου, στο βυθό των θαλασσών μας, στα βουνά της Πάφου, στις αυλές των παραδοσιακών σπιτιών, κ.ο.κ.

Στο Τοπικό Αρχαιολογικό Μουσείο και στον Αρχαιολογικό Χώρο Ιδαλίου, τα παιδιά έμαθαν για τη σπουδαία διοικητική οργάνωση του αρχαίου βασιλείου της Κύπρου, τον κεντρικό έλεγχο της παραγωγής του λαδιού, πολύτιμου υγρού για την εποχή. Μεγάλης σημασίας έκθεμα είναι η μεταλλική πλάκα, χάρη στην οποία αποκρυπτογραφήθηκε η κυπροσυλλαβική γραφή.