Πρόγραμμα Ομαλής Μετάβασης των παιδιών της Στ' τάξης στο Γυμνάσιο

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΑΤΣΙΩΝ

Τα παιδιά της Στ' τάξης στις 10 Μαΐου 2019 επισκέφθηκαν το Γυμνάσιο Λατσιών για την καθιερωμένη επίσκεψη γνωριμίας. Αρχικά, είχαν την ευκαιρία να διακινηθούν ελεύθερα, να συναντήσουν γνώριμά τους πρόσωπα, κάνοντας διάλειμμα παρέα με τα παιδιά του Γυμνασίου. Στη συνέχεια παρακολούθησαν μια παρουσίαση για τον τρόπο λειτουργίας και τους βασικούς κανονισμούς του Γυμνασίου. Επιπλέον μπήκαν σε αίθουσες διδασκαλίας και παρακολούθησαν ένα μάθημα. Η εμπειρία ήταν πολύτιμη και χρήσιμη.

 

ΜΑΘΗΜΑ ΓΑΛΛΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΣΤ' ΤΑΞΗ

Στις 15 Μαρτίου 2019 διευθετήθηκε, σε συνεννόηση με το Γυμνάσιο, μια επίσκεψη του καθηγητή Γαλλικής Γλώσσας του Γυμνασίου Λατσιών, κ. Τρύφωνα Τρύφωνος, στα δυο τμήματα της Στ' τάξης. Ο κ. Τρύφωνος γνώρισε τους τελειόφοιτους μαθητές μας και έκαναν το πρώτο τους μάθημα Γαλλικών, μαθαίνοντας τις πρώτες τους λέξεις στα Γαλλικά. Τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενθουσιάστηκαν με την πρωτόγνωρη εμπειρία. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Τρύφωνος και το Γυμνάσιο Λατσιών.

 

 

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

Μαθητές του Γυμνασίου, περσινοί μαθητές μας, επισκέφθηκαν παιδιά της Στ΄τάξης του σχολείου μας στις 07 Μαρτίου 2019. Παρουσίασαν βασικά στοιχεία από τη ζωή στο Γυμνάσιο, έλυσαν απορίες και έδωσαν πολύτιμες συμβουλές για τη μελέτη και τη συμπεριφορά στο Δημοτικό και στο Γυμνάσιο.  Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ!!!

 

Στις 12 Δεκεμβρίου 2018 παιδιά, που φοιτούν στην Α' τάξη του Γυμνασίου και είχαν φοιτήσει κατά την προηγούμενη χρονιά στο σχολείο μας, επισκέφθηκαν το σχολείο μας και συνομίλησαν με τα παιδιά της Στ' τάξης για τις πρώτες τους εμπειρίες στο Γυμνάσιο.

Τα παιδιά της Στ' τάξης έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγωνία για τη μετάβαση στο Γυμνάσιο.