ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ 2018

ΚΑΛΑΝΤΑ ΓΙΑ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ

Δυο ομάδες παιδιών του σχολείου μας, κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών, πήραν την πρωτοβουλία και οργανώθηκαν να πουν τα κάλαντα σε γειτονιές του σχολείου μας. Τα λεφτά που συγκέντρωσαν τα αξιοποίησαν σε φιλανθρωπικούς σκοπούς και συγκεκριμένα τα παρέδωσαν σε οργανώσεις που ασχολούνται με ανθρωπιστικό έργο. Μέρος αυτών των εσόδων δόθηκαν και στο σχολείο για αξιοποίησή του σε ανάγκες της σχολικής μονάδας. 

Το σχολείο μας, σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 08 Ιανουαρίου 2019, επιβράβευσε την πρωτοβουλία και τη δράση αυτών των παιδιών. 

 

ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟ ΓΟΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

Τελευταία σχολική μέρα για το 2018 και το σχολείο μας δέχεται την επίσκεψη του Αγίου Βασίλη, με τη συνοδεία των μελών του Συνδέσμου Γονέων. Ο Άγιος Βασίλης επισκέφθηκε όλα τα τμήματα μοιράζοντας δώρα σε όλα τα παιδιά και κάνοντας κληρώσεις για τις χριστουγεννιάτικες λίστες. 

Ο Σύνδεσμος Γονέων χάρισε ενθουσιασμό στα παιδιά, φέρνοντας τον Άη Βασίλη τόσο κοντά στα παιδιά.

 

ΚΟΙΝΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ

Στις 20 Δεκεμβρίου 2018 παιδιά από όλα τα τμήματα του σχολείου μας είχαν μεταβεί στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λατσιών για να παρακολουθήσουν τη Θεία Λειτουργία και να λάβουν τη Θεία Κοινωνία, αν είχαν προετοιμαστεί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τα παιδιά του τμήματος Στ'1 έμειναν για λίγο στην εκκλησία, όπου συνομίλησαν με τον Πρωτοπρεσβύτερο Ανδρέα Παναγή, παρατήρησαν τις τοιχογραφίας με ιδιαίτερη έμφαση σ' αυτήν της Γέννησης του Κυρίου

 

ΚΑΛΑΝΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤ' ΤΑΞΗ

Στις 19 Δεκεμβρίου 2018 τα παιδιά της Στ' τάξης με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς τους και τον μουσικό του σχολείου επισκέφθηκαν το Κέντρο Αποκατάστασης ''ΜΑΤΕΡΙΑ'', το Δημαρχείο Λατσιών και κεντρικό υποκατάστημα τράπεζαν, όπου μετέφεραν τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα με κάλαντα. Ο σκοπός είχε επιτευχθεί, αφού στα πρόσωπα των ανθρώπων που βρέθηκαν εμπρός στη χορωδία και την ορχήστρα της Στ' τάξης ενθουσιάστηκαν, συγκινήθηκαν και εξέφρασαν τη χαρά και την ικανοποίησή τους.

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΑΚΙ

Τα παιδιά του Κεντρικού Μαθητικού Συμβουλίου αποφάσισαν μαζί με τις υπεύθυνες εκπαιδευτικούς να διοργανώσουν ένα Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι για να συγκεντρωθούν χρήματα, ώστε να βοηθηθούν οικογένειες του σχολείου. 

Έφεραν μεταχειρισμένα παιχνίδια, βιβλία, έκαναν κατασκευές, βρήκαν διακοσμητικά και τα πώλησαν. Τα παιδιά της Ε' τάξης, μαζί με τις δασκάλες τους, έψησαν μπισκότα για τον σκοπό αυτό. 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ 2018

Στο σχολείο μας πραγματοποιήθηκε στις 16 Δεκεμβρίου 2018, στις 11:00 π.μ., η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του σχολείου μας. Τα παιδιά της Α', Β' και Γ' τάξης υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους παρουσίασαν σε γονείς, συγγενείς και καλεσμένους μια διασκευή του χριστουγεννιάτικου παραμυθιού του Ευγένειου Τριβιζά, ''Φρικαντέλα, η μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα''. 

Ακολούθησε το χριστουγεννιάτικο πανηγύρι του Συνδέσμου Γονέων, στις 12 το μεσημέρι. Την έναρξη του πανηγυριού σήμαναν οι χριστουγεννιάτικες μελωδίες και τραγούδια της χορωδίας και ορχήστρας του σχολείου μας, στην οποία συμμετείχαν παιδιά της Γ, Δ', Ε' και Στ' τάξης.

Ο Σύνδεσμος Γονέων διέθεσε στο πλήθος κόσμου που συγκεντρώθηκε στο σχολείο, ποικίλα εδέσματα, χριστουγεννιάτικα στολίδια και διακοσμήσεις, παιχνίδια και θετική διάθεση.

 

 

 

 

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΔΙΑΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗΣ ΓΙΟΡΤΗΣ