''Ειδώλιο το δόλιο'', πρόγραμμα μουσειακής αγωγής για τα παιδιά της Δ' τάξης.

Την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, τα παιδιά των Δ' τάξεων επισκέφθηκαν το Κυπριακό Μουσείο Λευκωσίας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ''Ειδώλιο το δόλιο''. Έμαθαν μέσα από παιχνίδια, χόρεψαν, ταξίδεψαν με ένα φανταστικό πλοίο, έλυσαν γρίφους, έψαξαν σε τάφους, μιμήθηκαν ειδώλια, έκαναν ανασκαφές και έλυσαν ένα παζλ, που τους οδήγησε στο χαμένο ειδώλιο. Τα παιδιά το απόλαυσαν και τους έμεινε αυτή η αξέχαστη εμπειρία.

 

 

Σας πληροφορούμε ότι την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019, τα παιδιά της Δ' τάξης επισκέφθηκαν το Κυπριακό Μουσείο για να συμμετάσχουν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ''ΕΙδώλιο το δόλιο''. Πέρασαν συναρπαστικά καταφέρνοντας να λύσουν γρίφους, να ανακαλύψουν ονομασίες διαφόρων ειδωλίων, να βρουν το χαμένο ειδώλιο συναρμολογώντας παζλ και να μάθουν χιλιάδες άλλα πράγματα. Η μόνη απογοήτευση γι' αυτούς ήταν όταν, μετά από το ''ταξίδι στον χρόνο τους'', τους ''τύφλωσε'' το φως του σήμερα και έπρεπε να επιστρέψουν στο σχολείο.

 

Σας πληροφορούμε ότι στις 16 Ιανουαρίου 2019 τα παιδιά της Δ' τάξης του Α' Δημοτικού Λατσιών συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ''Ειδώλιο το δόλιο'' στο Κυπριακό Μουσείο Λευκωσίας. Τα παιδιά πέρασαν φανταστικά καθώς χόρεψαν, τραγούδησαν, έλυσαν γρίφους και έμαθαν πολλά πράγματα. Αυτή η εμπειρία θα τους μείνει αξέχαστη.

 

Σας πληροφορούμε ότι τα παιδιά της Δ' τάξης επισκέφθηκαν το Κυπριακό Μουσείο Λευκωσίας και συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού ''Ειδώλιο το δόλιο'' την Τετάρτη, 16 Ιανουαρίου 2019. Τα παιδιά πέρασαν πολύ ωραία και έμαθαν νέα πράγματα. Έλυσαν γρίφους και βρήκαν το χαμένο ειδώλιο. Χαρήκανε, διασκεδάσανε, παίξανε, μάθανε νέες ονομασίες ειδωλίων και αυτό θα τους μείνει αξέχαστο για όλη τους τη ζωή.

 

(Τα κείμενα και οι λεζάντες των φωτογραφιών ετοιμάστηκαν από τα παιδιά του τμήματος Δ'1.)