Φεστιβάλ Μουσικής

Το σχολείο μας αποδέχτηκε την πρόσκληση του Grammar School να μετέχει στο Φεστιβάλ Μουσικής με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Μέρας Τραγουδιού στις 12 Απριλίου 2019. Έτσι, η χορωδία-ορχήστρα, αποτελούμενη από παιδιά της Στ' τάξης, βρέθηκε παρέα με άλλα δημοτικά σχολεία και δέχτηκε την πλούσια φιλοξενία του Grammar School.

Τα παιδιά μετά το κέρασμα, κατά την άφιξή τους, παρέλασαν και μπήκαν στον μαγευτικό χώρο του Φεστιβάλ, περνώντας μέσα από ένα διάδρομο υποδοχής με χειροκροτήματα και ρυθμικά καλωσορίσματα από τύμπανα.

Το πρόγραμμα άρχισε με χαιρετισμούς και στη συνέχεια, οι χορωδίες των δημοτικών σχολείων πήραν το λόγο, μέσα από τα τραγούδια τους. Ενδιάμεσα, ομάδες παιδιών από το Grammar School συμπλήρωναν την ψυχαγωγία με χορευτικά.

Ιδιαίτερο χρώμα έδωσαν στην εκδήλωση τα παιδιά με ιδιαίτερες ικανότητες του συγκροτήματος "Χάρισμα".

Η εκδήλωση έκλεισε με κοινό τραγούδι από όλα τα σχολεία και φεύγοντας κεράστηκαν και πάλι χυμούς, νερά και φρούτα.

Τα παιδιά είχαν μια αξέχαστη εμπειρία κατά την οποία η μουσική, οι στίχοι, τα χρώματα γέμισαν την ατμόσφαιρα σύμπνοια κι αγάπη!

 

Τα παιδιά μας τραγούδησαν το ''Wind of Change'' των Scorpions... 

 

 

... και το τραγούδι "Άσπρα Καράβια" σε μουσική Γιάννη Σπανού και σε μια διασκευή από τα παιδιά της Στ' τάξης των στίχων του Σωτήρη Σκίπη για τους πρόσφυγες και την ανάγκη τους για επιβίωση.

Στιγμιότυπο από το τραγούδι της λήξης του Φεστιβάλ "Ούλλα χαλάλιν σου".