Ασφάλεια στο διαδίκτυο

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ NEStOR ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ
 
Παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα NEStOR και στο διαγωνισμό "Κάν' το ν' ακουστεί" παρευρέθηκαν σε εκδήλωση στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο όπου παρουσίασαν τη δουλειά τους. Εκεί είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και παρουσιάσεις άλλων σχολείων, ανταλλάσσοντας έτσι πολύτιμες εμπειρίες για το μέλλον.
 
 
ΚΑΝ' ΤΟ Ν' ΑΚΟΥΣΤΕΙ
 
Το European School Radio διοργανώνει το διαγωνισμό Ραδιοφωνικού Μηνύματος και Τραγουδιού "ΚΑΝ' ΤΟ Ν' ΑΚΟΥΣΤΕΙ" με θέμα "Η φωνή μας, ασπίδα στα λόγια του μίσους". Το τμήμα Στ'1 του σχολείου μας μετέχει στον διαγωνισμό με το ραδιοφωνικό μήνυμα "ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥΣ Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ, ΜΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ Η ΛΟΓΙΚΗ". Το ραδιοφωνικό μας μήνυμα μπορείτε να το ακούσετε και να το ψηφίσετε, αν σας άρεσε μέχρι τις 12 Απριλίου 2019, ώστε να διακριθεί.
Μπορείτε να το ακούσετε και αν επιθυμείτε να μας ψηφίσετε. Το ραδιοφωνικό μας μήνυμα έχει τον αριθμό 07.
 
ΚΑΝ' ΤΟ Ν' ΑΚΟΥΣΤΕΙ... ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΜΕΧΡΙ 12/04/2019
 
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ NEStOR
 
Σκοπός του ευρωπαϊκού έργου NEStOR είναι να δημιουργήσει στην Ευρώπη ένα μαθητικό Διαδικτυακό Ραδιόφωνο που να αποτελεί ένα ευέλικτο, πολύγλωσσο, σύγχρονο και ελκυστικό εκπαιδευτικό εργαλείο για τα σχολεία.
Στο Ευρωπαϊκό έργο συμμετέχει το τμήμα Στ'1 του σχολείου μας, το οποίο, για τους σκοπούς του προγράμματος, ετοίμασε την πρώτη του ραδιοφωνική εκπομπή, διάρκειας 30 λεπτών με τίτλο "ΑΣΠΡΑ ΚΑΡΑΒΙΑ". Τα παιδιά παρουσιάζουν μια εκπομπή λόγου, ποίησης, μουσικής με θέμα την ειρήνη, τον πόλεμο και την προσφυγιά. Η εκπομπή παίχτηκε στο EUROPEAN SCHOOL RADIO την 1η Μαρτίου 2019, στις 17:00.
 
http://europeanschoolradio.eu/archives/production/3051#sch 
 
 
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ
 
Η αστυνομικός της γειτονιάς συνάντησε τα παιδιά της Ε' και Στ' τάξης με τα οποία συζήτησε και ενημέρωσε για θέματα ηλεκτρονικού εγκλήματος και προστασίας από τους κινδύνους του διαδικτύου.
 
 
 
ΗΜΕΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ 2019
 
Εκπρόσωποι των Μικρών Εκπαιδευτών του σχολείου μας βρέθηκαν στις 05 Φεβρουαρίου 2019 μαζί με εκπαιδευτικούς στις εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2019 στο Συνεδριακό Κέντρο ''ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ''. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία κατά τη διάρκεια της έκθεσης να παρουσιάσουν δείγματα των εργασιών και των δράσεών τους, ενώ κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων ενημερώθηκαν για θέμα ασφάλειας στο διαδίκτυο. Σύνθημα της φετινής ημέρας ήταν ''ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ''.
 

ΜΙΚΡΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ 2.0                                                     ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΡΓΟ EDUWEB

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνταγές για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου από τα παιδιά που μετέχουν στα προγράμματα.

 

 

Διαγωνισμός για την παραγωγή βίντεο

Παιδιά του σχολείου μας έχουν λάβει μέρος στο διαγωνισμό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου για την Παραγωγή Βίντεο από μαθητές/μαθήτριες για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου 2017/2018. Ο διαγωνισμός για τη φετινή χρόνια είχε το ειδικό θέμα που ορίστηκε από την ευρωπαϊκή επιτροπή Insafe "Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα''. 

Το σχολείο μας είχε την ευκαιρία της συμμετοχής στην τελική φάση του διαγωνισμού με ένα από τα βιντεάκια που είχε στείλει. Η τελική φάση του διαγωνισμού πραγματοποιήθηκε στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στις 26 Ιανουαρίου 2018 και οι ''ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ'' μας ήταν ένα από τα δύο βραβευμένα βίντεο στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων.

Συγχαρητήρια σε όλα μας τα παιδιά για την προσπάθεια και τη συμμετοχή τους!

 

 

Οι νικήτριες του διαγωνισμού βίντεο, μαζί με τη δασκάλα τους, έδωσαν συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟ στην εκπομπή ''Ζαχαρίας, Μαρία & Friends'' στις 5 Φεβρουαρίου 2018. Τη συνέντευξη μπορείτε να την ακούσετε ΕΔΩ!

Διεθνής Ημέρα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο 2018

Το σχολείο μας μετείχε στην ημερίδα για τη Διεθνή Ημέρα για την Ασφάλεια στο Διαδίκτυο με αντιπροσωπεία παιδιών. Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις για τον τρόπο που λειτουργεί το διαδίκτυο, με ιδιαίτερο προσανατολισμό στο ειδικό θέμα "Δημιούργησε, επικοινώνησε και μοιράσου με σεβασμό. Ένα καλύτερο διαδίκτυο ξεκινά από εσένα''. 

Τα παιδιά του σχολείου μας είχαν, επίσης, τη δυνατότητα να χαρούν με την προβολή του βραβευμένου τους βίντεο ''Ηλεκτρονικές Συνταγές'', όπως και με την παρουσίαση εργασιών τους στην έκθεση που λειτούργησε στο χώρο.

 

Τελική Ημερίδα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας

Στο Συνεδριακό Κέντρο ''ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ'' πραγματοποιήθηκε στις 26 Απριλίου 2018 η Τελική Ημερίδα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας. Στην Ημερίδα εκπρόσωποι σχολείων (μαθητές και εκπαιδευτικοί) παρουσίασαν τις συμμετοχές τους σε προγράμματα του Τομέα Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας, κατά την οποία γίνεται δημιουργική και παιδαγωγική αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στη μαθησιακή διαδικασία.

Το σχολείο μας παρουσίασε τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα ''Μικροί Εκπαιδευτές για το Διαδίκτυο 2.0'' και δείγματα των εργασιών του στην Έκθεση Αφίσας, που λειτουργούσε παράλληλα στον χώρο. Μετά τις παρουσιάσεις των Προγραμμάτων, τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να μετέχουν σε χωριστά εργαστήρια, όπου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν δεξιότητες του ψηφιακού μαθητή και του ψηφιακού εκπαιδευτικού αντίστοιχα. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν παραδείγματα και ψηφιακών σχολείων.

Για το δικό μας σχολείο ήταν χαρά και τιμή η συμμετοχή σ' αυτή την ενδιαφέρουσα ημερίδα.

 

Παρουασίαση δράσης Δημιουργικής Γράφης της Ε' τάξης

Αναλυτικά η παρουσίαση που έγινε ΕΔΩ!